Direct naar content gaan

Gerelateerde content

Samenvatting

Per 1 januari 2002 mag de laadruimte van een kleine bestelauto of een bestelauto met een dubbele cabine voorzien zijn van één zijruit aan de rechterzijde van de laadruimte. Indien de laadruimte van fabriekswege voorzien is van andere zijruiten, dan moeten deze geheel worden verwijderd en worden vervangen door vaste panelen van ondoorzichtig materiaal dat niet geheel of gedeeltelijk uit glas mag bestaan om te voldoen aan de fiscale inrichtingseisen.

Een aantal typen motorrijtuigen is af fabriek voorzien van op de buitenkant van de carrosserie geplakte zijruiten zonder gebruik te maken van raamrubbers. Bij de ombouw van personenauto naar bestelauto wordt onder meer de linkerruit in de laadruimte verwijderd. Vervolgens wordt ondoorzichtig en vormvast materiaal op onverbrekelijke wijze aan de buitenkant op de carrosserie bevestigd, waarna de ruit wordt teruggeplaatst. Daarmee wordt aan de blinderingseis van de laadruimte voldaan.

Nu doen zich situaties voor waarbij ondoorzichtig plaatmateriaal op onverbrekelijke wijze aan de binnenkant van de carrosserie wordt bevestigd zonder de ruit te verwijderen.

Vraag

Als de carrosserie aan de binnenkant van ondoorzichtig plaatmateriaal – dat op onverbrekelijke wijze aan de carrosserie wordt verbonden – wordt voorzien om te voldoen aan de blinderingseis, is het dan toegestaan om de zijruiten te laten zitten als de zijruit van fabriekswege op de buitenzijde van de carrosserie is geplakt?

Antwoord

Ja, dat is toegestaan.

Metadata

Rubriek(en)
Autobelastingen
Belastingtijdvak
2023 e.v.
Instantie
Belastingdienst
Datum instantie
20 november 2023
Rolnummer
KG:013:2023:9
NLF-nummer
NLF 2023/2627
Aflevering
23 november 2023
bwbr0005806&artikel=3,bwbr0005806&artikel=3,bwbr0006324&artikel=3,bwbr0006324&artikel=3

Naar de bovenkant van de pagina