Direct naar content gaan

Samenvatting

In deze bijdrage reageert Willibrord Egelie op de beschouwing van Rutger Hafkenscheid over de onzakelijke lening. Hij stelt dat het hem (als ‘eenvoudig jurist’) ontbreekt aan voldoende kennis om adequaat te reageren op het nogal intimiderende rekenwerk in deze beschouwing. Hij reageert daarentegen graag op het onderdeel waarin Hafkenscheid het begrip ‘een in wezen winstdelende lening’ onderzoekt. Na een korte reactie op Hafkenscheids betoog over de onmogelijke lening staat hij stil bij de zogenoemde ‘WEV-renteregel’.


Deze bijdrage is een referentie-artikel op ‘Van de zakelijke, onzakelijke en de onmogelijke lening’ van Rutger Hafkenscheid in NLF-W 2021/24. Onderaan dit artikel leest u een korte laatste reactie van Rutger Hafkenscheid.

NLF-W artikel

1. Inleiding

In deze bijdrage reageer ik op een lezenswaardige beschouwing van Rutger Hafkenscheid. Vooraf zij opgemerkt dat mijn reactie beperkt is. Het ontbreekt mij (eenvoudig jurist) aan voldoende kennis en kunde om adequaat te reageren op het nogal intimiderende rekenwerk in paragraaf 4.

Ik reageer daarentegen graag op paragraaf 2 waarin Hafkenscheid op zoek gaat naar de afbakening van de onzakelijke lening, meer in het bijzonder op het begrip ‘een in wezen winstdelende lening’. Ook reageer ik kort op Hafkenscheids betoog over de onmogelijke lening.

Log hier in om verder te lezen

Metadata

Rubriek(en)
Vennootschapsbelasting
Auteur(s)
mr. W.F.E.M. Egelie
Belastingdienst Directie Vaktechniek
NLF-nummer
NLF-W 2021/51
Judoreg
NFB4691
Publicatiedatum
7 december 2021
bwbr0002672&artikel=8,bwbr0002672&artikel=8b,bwbr0011353&artikel=3.8

Naar de bovenkant van de pagina