Naar alle auteurs

Janet Ganzeveld

Zelfstandig gevestigd belastingadviseur en extern adviseur BDO

Over Janet

Janet Ganzeveld (1965) voltooide de studie fiscaal recht (cum laude) en de aanvullende opleiding voor de rechterlijke macht en advocatuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is gepromoveerd op het proefschrift ‘Vervreemding van inkomsten in de Wet op de inkomstenbelasting 1964’ (Kluwer, FM nr. 70). Zij is onder andere werkzaam geweest bij KPMG Meijburg &amp, Co als belastingadviseur en directeur van het wetenschappelijk bureau en bij de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam als universitair docent.

Janet is vanaf augustus 2009 gevestigd in Amsterdam als zelfstandig belastingadviseur en onafhankelijk vaktechnisch adviseur van andere organisaties. Zij is extern fiscaal wetenschappelijk adviseur van BDO.

Janet heeft een groot aantal fiscale publicaties op haar naam staan (met name op het gebied van de inkomstenbelasting, directeur-grootaandeelhouder en estate planning). Daarnaast is zij als vaste auteur, redacteur en commentator verbonden aan diverse fiscale uitgaven en tijdschriften, waaronder de weekeditie van NLFiscaal. Verder treedt zij geregeld op als spreker en als docent op diverse bijeenkomsten en cursussen.

Recente bijdragen

  • Kamerbrief nadere informatie Wet excessief lenen bij eigen vennootschap NLF 2021/1497
  • Wetsvoorstel ‘Excessief lenen’; nota n.a.v. het nader verslag en nota van wijziging NLF 2021/1350
  • Nota n.a.v. het verslag wetsvoorstel ‘Excessief lenen bij eigen vennootschap’ NLF 2021/0196
  • Wetsvoorstel ‘Excessief lenen bij eigen vennootschap’ bij Tweede Kamer ingediend NLF 2020/1570
  • Besluit op WOB-verzoek over Wet excessief lenen bij eigen vennootschap NLF 2020/0264